I Netto i min forvaskede blomstrede kjole, Birkenstock sandaler og næsten nybarberede vinterblege ben. Jeg er ude for at købe ind til min familie. Vi skal have pasta og kødsovs. I min indkøbskurv ligger der hovedsagelig økologiske vare, i hvert fald dem som ikke er 3 gange så dyre end de konventionelle.

I håbet om, at jeg har husket det meste går jeg mod kassen, der er god plads og ingen kø. Bag mig kommer 3 unge drenge. Afstandsstriberne lægger de desværre ikke mærke til, de har for travlt med at forhandle sig frem til hvem der skal betale, hvem der skylder hvad og hvem der skal betale næste gang. De har det sjovt og det deler de højlydt med resten af butikken. ”1. G´s kådhed  og udødelighed” stråler ud af dem. De gejler hinandens manddom op, så meget at ingen i butikken minder dem om afstandsstregerne. De skal fejre det gode vejr med en øl og en Zapp is. Jeg holder lidt afstand til dem, betaler for mine varer og smiler til kassedrengen som er ”ny i job”. 
Ude ved min beskidte familiebil lægge jeg varerne ind i varmen. Jeg kategoriserer dem så frost- og køleskabsvarer ligger sammen, det som ikke må blive stødt lægger jeg  op på….. men så bliver jeg afbrudt af  festivalhøj musik. 3 biler længere henne er der parkeret en Porsche. En Porsche sportsvogn. Nyvasket, håndpoleret og med de brede fælge. Bag rettet sidde en ung mand og venter. Han er pænere i tøjet end jeg, men ikke ”Hellerup velklædt”. Denne unge mand kan ikke selv ha købt denne bil, han må have lånt den. Måske af sin far, eller måske af ”Onkel Hans”. For Onkel Hans låner gerne sin sportsvogn ud – man må bare ikke gå fra den.

 De 3 unge drenge er nu også kommet ud af butikken efter at have spærret indgangen for en mand i kørestol. De får øje på den ca. 5 år ældre unge mand i Porschen. De skæver over til ham mens de spiser is og fumler lidt med at få åbnet øllene. De bliver først helt stille, da trofæet, -en smuk ung kvinde glider på den vrikkende og lækre måde ud af butikken med endnu en ung mand og sætter sig på bagsædet, det lange lyse hår leger allerede i vinden. Deres sommerdrink af en noget bedre kvalitet end de tre unge drenges, men dog stadig købt i Netto.

Jeg tager en dyb indånding, rettet på håret, smider sandalerne og smækker bagklappen. Erfaren afbryde jeg deres parringsdans og indtage scenen. Læner mig op af bilen på en henslængt måde og sige: ”Hvad så drenge! I 1992 tog min veninde og jeg til USA og købte hver vores læderjakke. Da vi kom hjem kørte vi rundt i hendes mors bil, som havde elruder! (det var en Fiat, men det siger jeg ikke) Og når det kørte godt – og det gjorde det tit når vi havde vores læderjakker på, så kørte vi på Mac Donald  i Vejle, på Mac Drive og  købte en Sunday is. Jeg har faktisk også motorcykelkørekort”

Lyden af en smadret flaske afbrød mit dagdrømmeri. Det gik galt for en af de unge drenge.  Han kunne ikke balancere sin øl og is samtidig med at sidde på cyklen, have skoletasken på ryggen og se smart ud. Han væltede og tog en af de andre drenge med i faldet. Nu var hans øl smadret, hans bukser våde og isen sad lidt i ansigtet og resten tabt på fliserne. Hans blik gled rundt, først ned på isen, så op på pigen på bagsædet, derefter på sin kammerat og til sidst på sine egne bukser.  

Mens jeg gik over med min indkøbsvogn og satte den pænt i rækken, for at få min 20ér tilbage, viste Porschen hvor meget sådan en  kan accelerer selv på en relativ lille parkeringsplads. ”Den lagde fra land” ville vi nok have sagt nede i 90érne. Det flagrende lange hår forsvandt hurtigt, men lyden fra motorens mange hestekræfter blev hængende som en ringen i ørene. Uden at sige noget, hjalp de unge drenge hinanden med vikle deres cykler ud og kom af sted. Den smadrede flaske på fliserne var en uoverskuelig opgave, så den lod de ligge.

Jeg kunne heller ikke overskue den smadrede flaske. Jeg havde nok i at sikre mig at mine økobananer ikke blev stødte, for så gider mine børn ikke at spise dem. I anden forsøg startede min bil og jeg kørte hjem med mine frostvare, mens jeg overvejede om det var tid til af få min gamle læderjakke op af mindekassen og på genbrug. 

Tryk her hvis du er interesseret i et foredrag.